“İstanbul trafiğinde günde en fazla 2-3 toplantı yapılabilirken,video konferans ile günde 7-8 görüşme yapabilirsiniz”

KOBİ’ler video konferansla işlerini geliştirmek ve büyütmek istedikleri zaman ‘desktop conferencing’ dediğimiz telefon, tablet ve bilgisayarlarından yapabildikleri konferansları tercih etmeliler.

Vitel’in hikayesi 8 Ocak 1993 tarihinde başladı. Nerdeyse tamamı elektronik haberleşme mühendislerinden oluşan bir kadro ile hem yurt dışından ürünler getirerek farklı firmaların projelerine destek verdi hem de birebir kendi ekipleriyle çok sayıda büyük projede aktif rol aldı. 1994 yılında, Toprakbank için ilk defa şube bağlantılarını Remote Ethernet Bridge’ler üzerinden gerçekleştirildi. 1995 yılında Türk Hava Yolları Ethernet, Token Ring ve FDDI networklerinin birleştirildiği “collapsed backbone” yapısını VİTEL ile gerçekleştirmeyi seçti ve Türkiye’de ilk defa LAN’da omurga router’lar kullanılmış oldu. 1996 yılında, İstanbul’da gerçekleştirilen ve Türkiye’nin gerçekleştirdiği en büyük uluslararası organizasyon olan HABITAT kongresi için MAN ( Şehir Genelinde Yerel Ağ ) alt yapısını kurdu ve kongre boyunca işletimini üstlendi. Bu çalışmalar yıllar içerisinde katlanarak devam etti. İki yıl üst üste Tenis Turnuvası tüm network altyapısı ve turnuva boyunca işletimi, Türkiye de gerçekleşen Dünya Basketbol Turnuvası ve daha birçok proje yine Vitel tarafından gerçekleştirildi. Bir yandan entegratörlük bir yandan da distribütörlük çalışmalarını yürüten Vitel, büyüyen ürün ailesi ile 2015 başında entegratör hizmetlerden çekildi ve bugün ‘’ Katma Değerli Distribütör ‘’ olarak yola devam ediyor. Temsil ettiği tüm markaların Türkiye ofisi gibi çalışan Vitel, katma değerli distribütör olarak her markasında uzman kadro barındırarak, yurt dışı bağımsız, kendi ana dilinde, gerçek teknik destek hizmeti sağlayabiliyor. Yazılım ürünlerinde tüm Türkiye’nin bizi tanıdığı ITSM ürünü ManageEngine, IT Otomasyon ürünü ActiveBatch ile, Network ürünlerinde; Wireless Çözümlerde Aerohive ve Peplink AP’lerle, Storage ve online back-up tarafında Seagate ve Evault ‘la, 3G / 4G boanding ve internet loadbalance ürünlerinde Peplink‘le, Video Konferans Çözümlerinde Vidyo ve Wan Optimizasyonu konusunda SilverPeakle emin adımlarla ilerliyoruz. Uzmanlıklarımızda bir diğeri de Endüstriyel Network alanı ki, bu kapsamda da Moxa ve CTC markalarıyla ilerliyoruz. Boğaziçi ve FSM köprülerinin aydınlatma Network Altyapısı, Artvin – Erzurum Tünelleri ve yakın dönemde Katar Mobese projesi Network altyapısında Moxa tercih edildi ve Vitel tüm çalışmalar süresince Süpervizörlük desteği sağladı. Geçen yıl Ankara Bölge Müdürlüğümüzü açarak gücümüze güç kattık. Ekibimiz yaklaşık kırk kişiye ulaştı. Hem sahayı hem teknolojileri çok yakından takip eden bir ekip olan Vitel, emin ve sağlam adımlarla sektörde ki yerini korumaya ve büyümeye devam ediyor.

kkrpdf-9
Dikey marketlerde yeni fırsatları da barındırıyor
Video konferans teknolojisi son birkaç yılda hızla gelişti. Video konferansın toplantı odasından yapıldığı modeller yerine artık her türlü telefon, tablet, bilgisayar gibi ortamlardan çok kişinin birbirini görebildiği çoklu konferans çözümleri çıkmaya başladı. Bu yanında birkaç konuyu da getirdi. Bunlardan bir tanesi de internet hızı. Eskiden video konferans yapmak için çok yüksek bant genişlikleri gerekirken artık 3G hızlarda video konferans yapılabilir hale geldi. Telefon ve tabletler aracılığıyla artık rahatlıkla video konferans yapılabiliyor. Bu yüzden günümüzde kurumlar video konferans projeleri yaparken öncelikle şu soruyu sormalılar: “Ben bunu ne amaçla kullanacağım? Çalışanlarımın daha efektif çalışabilmeleri, her yerden satış müdürleriyle toplantı yapabilmeleri, satıcılarımın müşterileriyle, masadan kalkmadan aynı anda birden fazla müşteriye görüntülü destek verebilecekleri bir çözüm mü istiyorum? Yoksa sadece toplantı odamdan başka ofisimdeki bir toplantı odasındaki ekiple görüşmeyi mi istiyorum? Artık ayrıştırıcı konu bu oldu. Mobil konferanslar ve toplantı odasından yapılan konferanslar. Birinci ayrım bu sorunun cevabını verebilmek olmalı. İkinci konu bant genişliği ihtiyaçları. Klasik video konferans çözümleri yüksek bant genişliği ihtiyacı gerektirirler. Full HD ya da HD kalitede iyi bir video konferans gerçekleştirebilmeniz için en az G.SHDSL bir hata ihtiyacınız var. Bu hatların birçoğu KOBİ’lerde bulunmuyor. O yüzden KOBİ’ler video konferansla işlerini geliştirmek ve büyütmek istedikleri zaman ‘desktop conferencing’ dediğimiz telefon, tablet ve bilgisayarlarından yapabildikleri konferansları tercih etmeliler. Daha büyük kurumlar, daha fazla bant genişliği sağlayan, 4K kaliteye çıkan konferans şekillerini tercih edebilirler. Kurumların dikey marketlerde video kullanıp kullanmak istemeleri önemli. Dikey marketten kastımız şu; Artık e-ticaret oldukça yaygınlaştı. Kurumlar internet siteleri üzerinden birçok hizmetler vermeye başladılar. Yeni gelen yazılımsal çözümler sayesinden internet sitenizden görüntülü müşteri hizmetleri vermeye başlayabilirsiniz. Bunu birçok değişik alanda kullanabilirsiniz. Mal alım/satım sırasında müşteriyle görüntülü iletişim sağlayabilirsiniz. Müşteri, “Ben bunu eşime sormak istiyorum” dediğinde eşini doğrudan o konferansa bağlayabilir ve böylece etkileşimli seanslar gerçekleştirebilirsiniz. Mağazalarınıza koyacağınız kiosklarda mağazanızın reklam yüzlerini müşterilerinizle görüştürebilirsiniz. Bunların hepsi dikey pazar reklam çözümler ve yurt dışında bir hayli yoğun şekilde kullanılmakta.

kkrpdf-7

Bir video konferans ürününe karşılık 1000 adet mobil cihaz satılıyor
Vitel Video konferans üreticisi olan Vidyo’nun Türkiye ve CIS ülkelerindeki dağıtımcılığını yapmakta. Vidyo yazılım temelli, geleneksel MCU mimarisini kullanmayan, bu sayede binlerce kişiyi aynı anda FullHD kalitelerde görüştürebilen, yüksek bant genişliğine ve dedike hatlara ihtiyaç duymayan, ADSL, 3G gibi paylaşımlı ağlarda dahi HD kalitede Video Konferans deneyimi yaşatan bir ürün.
Gartner’a göre satılan her bir Video Konferans cihazına karşılık 1000 adet mobil cihaz satılmaktadır. Mobil cihazlar hayatımızda büyük bir öneme sahip duruma geldiler. Vidyo’nun geliştirdiği patentli teknolojisi sayesinde de 3G hatlarda dâhil HD kalitesinde çoklu konferans yapılabilmektedir. Burada anahtar kelime “çoklu konferans”dır. Birçok telefon görüntülü görüşme özelliği sunmaktadır, birçok web uygulaması uzaktaki sevdiklerinizle sizi yüz yüze getirmektedir. Bununla beraber iş hayatımızda birçok değişik noktada bulunana çalışma gruplarının, ekiplerin, farklı şehir ve ülkelerde bulunan tedarikçiler ile müşterilerin, kolayca, bant-genişliği, toplantı odası gibi konuları düşünmeden, bulundukları yerden kolayca herkesin birbirini görebileceği şekilde video konferans yapabiliyor olması önemlidir. Mesela bir ilaç firması düşünün. Müşteri Temsilcileri gün içinde sağlıkçıları ve ecza depolarını ziyaret etmekteler. Gün sonunda ise ofise dönüp rapor vermeleri gerekiyor. Mevcut durumda İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu bir şehirde en fazla iki ziyaret yapabilmekteler. Bu firma Vidyo kullanmaya başladığında ise günlük ziyaret sayısını 2-3’e katlayabilmektedir. Satış müdürleri ile yapılacak günlük toplantılarını mobil cihazları ya da bilgisayarları üzerinden tüm ekip birbirlerini görerek, sunumlarını paylaşarak yapabilmektedirler yapılan araştırmalar göstermiştir ki, iletişimimizin yüzde 30 unu ses ve kelimelerimiz oluştururken geri kalan yüzde 70’in ise beden dilimiz oluşturmaktadır. Bu veri görüntülü görüşmenin önemini ortaya çıkartmaktadır. Çalışanlarımız veya müşterilerimiz ile onlarının nerede oldukları önemli olmadan yüz yüze görüşebilmek Vidyo’nun bize sağladığı çok önemli bir ayrıcalık. Türkiye’nin önce gelen iki tane servis sağlayıcısı Turkcell ve Türk Telekom video konferans altyapısında Vidyo’yu tercih etti. Müşterilerine servis olarak Vidyo’nun katma değerli konferans çözümlerini sunmaya başladılar. Pentagon, CERN ve Barclay’s Bankası yine Vidyo’nun tercih edildiği kurumlar. Bu referanslar da özellikle Vidyo’nun güvenlik açısından ne kadar güvenilir olduğunu gösterir nitelikte.

kkrpdf-8

Vitel Video konferans üreticisi olan Vidyo’nun Türkiye ve CIS ülkelerindeki dağıtımcılığını yapmakta. Vidyo yazılım temelli, geleneksel MCU mimarisini kullanmayan, bu sayede binlerce kişiyi aynı anda FullHD kalitelerde görüştürebilen, yüksek bant genişliğine ve dedike hatlara ihtiyaç duymayan, ADSL, 3G gibi paylaşımlı ağlarda dahi HD kalitede Video Konferans deneyimi yaşatan bir ürün.

Leave a Reply