“Kaspersky Lab, 200 ülkede 500 milyon müşteriye hizmet veriyor”

Kaspersky Lab Türkiye Ülke Müdürü Sertan Selçuk

“Bu tehditler daha da karmaşık bir hal alacak, gelişmiş saldırılar hız kesmeden devam edecek. Güçlü ve güncel veri tabanına sahip, yaygın kullanıcı ağı olan ve bu konuyla ilgili uzman teknik kadronun var olduğu bir marka olduğumuz için bu saldırıları aynı anda bertaraf edebiliyoruz. Bununla ilgili Ar-Ge yatırımlarımız artıyor. Önümüzdeki yıllarda Kaspersky GREAT takımını belki Türkiye’de de görebilirsiniz”

2014 yılında genel olarak pazarda farkındalık oluşumu başladı diyebiliriz. Türkiye’nin bu alandaki en büyük sorunu güvenlik yazılımları için para ödenmek istenmemesiydi. Kurumlar ya ücretsiz lisans kullanıyorlardı ya da makina üzerinde bireysel çözümler tercih ediliyordu. Bu da ne yazık ki tam bir korumayı sağlamıyor, şirket bilgilerinin çalınmasına veya taşınmasına zemin hazırlıyordu. Bu bilincin oluşmasında Kaspersky Lab olarak bizler üzerimize düşeni yapmayı sürdürdük ve kararlı bir şekilde sürdürmeye de devam edeceğiz. Bayi kanalımız ve dağıtıcılarımız vasıtasıyla özellikle Anadolu illerimizde çeşitli etkinlikler düzenledik. Müşterilerin ihtiyaçlarını bildiğimiz için kanalımızı bu şekilde bilinçlendirmeye çalıştık. Geldiğimiz nokta bizleri oldukça mutlu ediyor; çünkü çok ciddi bir büyümeyi kanalımız sayesinde gerçekleştiriyoruz. Yani reel büyümeden bahsedebiliyoruz.
2015 yılı, 2014’e göre IT harcamalarının katlanarak artacağı bir yıl olacak. Özellikle sanallaştırma tarafında yatırımlar artacak. Kaspersky Security for Virtualization (KSV) ürünüyle biz oluşacak tüm talepleri karşılamaya hazırız.
Mobilite artıyor, akıllı cep telefonu kullanımı ve tablet kullanımı üç haneli rakamlarla katlanarak büyüyor. Kurumsal bilgiler, uygulamalar, e-postalar artık bu mobil cihazlar üzerinde tutulduğu için kurumsal güvenlik son derece önemli. Kaspersky Lab markasıyla tüm cihazlarda mobil güvenlik ve mobil yönetim sağlamanız mümkün. Tüm platformlarda uyumluluğumuz söz konusudur. 2015 yılında da şirketlerin hem BYOD hem de kurumsal cihazlama tarafında yatırım yapacaklarını beklediğimiz için bu alanda da çok ciddi bir büyüme öngörüyoruz.
Artık tehditler, farklı kılıklara girerek son kullanıcı tarafında olumlu güven algısı yaratabiliyor. Örneğin, bir servis sağlayıcısı üzerinden geliyormuş gibi bir e-posta alıyorsunuz ve ekteki pdf dosyasını açtığınız anda sisteminizde farklı bir uygulama çalışmaya başlıyor. Bu dosya datalarınızı şifreliyor.
Bu tehditler daha da karmaşık bir hal alacak, gelişmiş saldırılar hız kesmeden devam edecek. Güçlü ve güncel veri tabanına sahip, yaygın kullanıcı ağı olan ve bu konuyla ilgili uzman teknik kadronun var olduğu bir marka olduğumuz için bu saldırıları aynı anda bertaraf edebiliyoruz. Bununla ilgili Ar-Ge yatırımlarımız artıyor. Önümüzdeki yıllarda Kaspersky GREAT takımını belki Türkiye’de de görebilirsiniz.
Bu noktada Kaspersky Internet Security – çoklu cihaz 2015 çözümümüzden de bahsetmek isterim. Bu yeni çözüm, Windows, OS X ve Android cihaz kullanıcılarını mevcut ve yeni tehditlere karşı korumak, çevrimiçi yaşamlarını daha kolay ve güvenli hale getirmek için geliştirildi. Kaspersky Lab ve B2B International tarafından gerçekleştirilen araştırmada İnternet kullanıcılarının en büyük endişesinin çevrimiçi oldukları sırada gizlilikleri ve kimlikleri, kişisel bilgileri ve finansal bilgilerinin korunması ve çocuklarının güvenliğinin sağlanması olduğunu ortaya koydu. Özellikle  çevrimiçi tehditlerin git gide büyürken, Türkiye’de cihazlarını farklı platformlarda kullanan kişilerin yüzde 80 gibi büyük bir bölümü, çok platformlu güvenlik çözümlerini talep ediyor.
Android’e yönelik zararlı yazılımların sayısı da hızlı şekilde artıyor: Kaspersky Lab her ay yaklaşık 20.000 yeni örnek tespit ediyor.
Dolayısıyla kimlik avcılığı web siteleri, cihaz veya işletim sisteminden bağımsız olarak tüm kullanıcılar için tehlikeli evrensel bir tehdit. Gitgide karmaşıklaşan çevrimiçi tehditlerin bulunduğu bir dünyada insanlar, etkileşim kurmak, alışveriş yapmak ve çevrimiçi bankacılık işlemleri için kullandıkları tüm cihazlar üzerinde onları siber tehditlere karşı tamamen koruyabilecek güvenilir güvenlik yazılımları talep ediyor. Kaspersky Lab, kullanıcının koruma ürünlerini Windows, OS X ve Android tabanlı cihazlar üzerinde ve tek bir lisansla kolaylıkla yönetmesini sağlayan çok platformlu bir çözüm geliştirmiştir.
Kurumlardaki bireylerin güvenlik konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi için Türkiye’de kurumsal ve bireysel eğitim alanında kendini ispatlamış bir iş ortağımız var. Müşterilerimizi laboratuvar ortamında teknik ağırlıklı iki günlük eğitime alıyoruz. Bu eğitimle satın aldıkları Kaspersky kurumsal çözümlerinde uzmanlaşmalarını sağlıyor ve sertifikalandırıyoruz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki; bireyler bilinçlendikçe kurumların IT politikalarına uygun davranmaya başlıyorlar. Bu da güvenliğin önemli katmanı olan iç güvenliği sürdürülebilir kılıyor. Öte yandan kendi kişisel bilgisayarını ya da mobil cihazını kurum ağına dahil eden kullanıcılar, Kaspersky ile kurumsal anlamda korunuyor ve yine kurumsal bilgilerin güvenliği denetlenebiliyor.
Kaspersky kurumsal müşterilerine KSN (Kaspersky Security Network) adı verilen bulut tabanlı koruma teknolojisiyle hizmet vermektedir. Yedi kıtada yaklaşık 200 ülkede 500 milyon civarında müşterisi bulunan markamızın hak verirsiniz ki kötü huylu yazılım veritabanı oldukça büyük. Yaklaşık 75 milyon gönüllü bulut paylaşımcımız sayesinde farklı coğrafyaları etkileyen bir tehdide karşı, o coğrafyadan kilometrelerce uzakta olan bir müşterimizi KSN vasıtasıyla koruma kalkanı altına alabiliyoruz. Tüm ürünlerimiz bulut teknolojisiyle entegre şekilde çalışmaktadır. Yeni dönemde çıkacak birçok çözümümüz de yine hem bulut üzerinden koruma hem de yönetim sağlayabilecektir.
Türkiye’de kurumsal dağıtıcılarımız, ara dağıtıcılarımız ve onlarla birlikte çalışan yaklaşık 1200 bayimiz bulunmaktadır. Nitelikli iş ortaklarımız direkt üretici ile müşteri tarafında iş geliştirmektedir. Sertifikasyon süreçlerini tamamlayan ve ürünlerimize hakim olan bu iş ortaklarımız Gold Partner olarak adlandırılmaktadır. Referanslarımıza gelecek olursak markamızın çok iyi olduğu sektörlerin başında üniversiteler ve eğitim kurumları gelmektedir. Yüzde 80’lik pazar payı ile hem devlet hem de vakıf üniversitelerinin büyük bir bölümü mevcut müşterimizdir. Öte yandan belediyeler, özel ve kamu hastaneleri, medya kuruluşları, sanayi kuruluşları, perakende mağazalar ve holding kuruluşları yoğun şekilde hizmet verdiğimiz diğer alanları oluşturuyor.

Kaspersky Lab, 1997 yılında Eugene Kaspersky tarafından kurulan Rusya merkezli bir güvenlik şirketidir. Kaspersky Lab, uç nokta koruma çözümleri konusunda dünyanın en geniş özel tedarikçisidir. Şirket, uç nokta kullanıcıları için güvenlik çözümleri sunan dünyanın en büyük dört tedarikçisi arasında yer almaktadır*. 17 yıldan fazla bir sürelik geçmişi boyunca Kaspersky Lab, BT güvenliği konusunda yenilikçi olmayı sürdürmüştür ve büyük ölçekli kurumlar, KOBİ ve tüketiciler için etkin dijital güvenlik çözümleri sunmaktadır. Kaspersky Lab, şu anda dünya çapında neredeyse 200 ülkede ve bölgede faaliyet göstermekte ve dünya çapında 300 milyonun üzerinde kullanıcıya koruma sağlamaktadır. 1998 yılından beri Türkiye pazarında olan Kaspersky Lab, 2008 yılında Türkiye’de ofis açmaya karar vermiştir. Endpoint Security (Uç Nokta güvenliği), anti-spam, sistem yönetimi, kriptolama, sanallaştırma güvenliği gibi çözümlerimiz bulunmaktadır.

Leave a Reply