“Kurumumuz çalışanlarının yarısından fazlası mühendis”

Fortinet Bölge Satış Direktörü Derya Aksoy

control
“Gelişmiş Kalıcı Tehditler (APT) ile Güvenlik Yaşam Döngüsü’nün hedef alındığı, dağıtık hizmet aksatma (ddos) saldırıları ve benzer sanal tehditlerin her gün arttığı bir ortamda, akıllı ve entegre güvenlik çözümlerine odaklanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla karşılaşacağımızı düşündüğümüz ısrarcı tehditlere ve e-posta vektör saldırılarına karşı kullanıcıları koruyacak akıllı güvenlik çözümleri tasarlayacağız”

Her geçen gün daha fazla dijitalleşen hayatımızdaki güvenlik açıkları, tehditten korunma ve üstün güvenlik teknolojilerini sürekli olarak yenileme konusunda bizi her yıl bir adım ileri götürüyor. Özellikle 2014’te hem bireysel hem kurumsal düzeyde somutlaşmaya ve yaygınlaşmaya başlayan bulut, büyük veri, analitik, mobil ve yazılım tanımlı sistemler BT ortamını şekillendirirken, Fortinet olarak bizim de farklı perspektifler geliştirmemize yardımcı oldu. Sosyal medya başta olmak üzere farklı kaynak ve kanallardan gelen ve her geçen gün karmaşıklaşan kurumsal tehditlere karşı, artık daha fazla işlevsellik, şeffaflık ve komple güvenlik sunan, gerçek zamanlı ve yenilikçi sistemlere yönelmeye başladık. Gerek müşterilerimiz, gerek kurum nezdindeki güvenlik yaklaşımlarımızda artık birbiriyle iletişim kuramayan, birbirinden bağımsız sistemlere son veriyor ve Fortinet olarak bunu baştan sona değiştiriyoruz. Artık çok hızlı evrim geçiren tehditlere karşı itibarını, müşteri gizliliğini ve altyapılarını korumak isteyen, farklı sektörlerde faaliyet gösteren Fortinet müşterileri, yeni teknolojileri ve bu teknolojilere yönelik güvenlik sistemlerini bir lüks değil, bir zorunluluk olarak görüyor ve BT güvenliğini yönetim kurulu toplantılarının önemli gündem maddelerinden biri haline getiriyor. Güvenliği sağlamaya çalışırken işletmelerin inovasyonu nasıl kullandığını sorgulamak için de bize yeni bir alan açıyor. Biz de Gelişmiş Kalıcı Tehditler (APT) ile Güvenlik Yaşam Döngüsü’nün hedef alındığı, dağıtık hizmet aksatma (ddos) saldırılarının ve benzer sanal tehditlerin her gün arttığı bir ortamda, akıllı ve entegre güvenlik çözümlerine odaklanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla karşılaşacağımızı düşündüğümüz ısrarcı tehditlere ve e-posta vektör saldırılarına karşı kullanıcıları koruyacak akıllı güvenlik çözümleri tasarlayacağız.
Gartner’ın yaptığı araştırmalar, 2020’de birbirine bağlı cihaz sayısının 26 milyar olacağını öngörüyor. Günümüzde mobiliteyle birlikte M2M teknolojilerinin yaygınlaştığı, iş süreçlerinin tamamen online ortamlara aktarılabildiği, bulut mimarileri ve BYOD (Kendi Cihazını Getir) uygulamalarıyla verilerin kurum dışına çıkarılabildiği mobil bir ortamda, kısa erişim kesintileri bile kurumlar için milyonlarca dolar gelir ve itibar kaybına neden olabiliyor. Dolayısıyla işletmeler için yüksek öneme sahip olan veri gizliliğinin korunması, BT yöneticilerini mobil güvenliği doğrultusunda harekete geçirmeye yetiyor.
Fortinet’in Lightspeed GMI adlı bağımsız bir pazar araştırma şirketine yaptırdığı ankete göre, karar vericilerin yüzde 90’ı artık BT güvenlik stratejilerini planlarken bulut ve mobil ile tehditlere daha açık hale gelen veri gizliliğini merkeze alıyorlar. Kamudan bankacılığa, perakendeden telekom sektörüne kadar büyük firmalar, tüketicileri ve kendilerini bekleyen tehlikeleri bilerek hareket etmek ve riskleri azaltmak için geliştirdiğimiz çözümleri kullanıyor.
Mobil, bulut, Her Şeyin İnterneti (IoT) ve biyometrik gibi gelişmekte olan teknolojiler doğal olarak BT güvenliğine odaklanan Fortinet gibi firmaları da değişime sürüklüyor. Güvenlik risklerinin böylesine karmaşık bir hal alması ve güvenlik ihlalleri ile veri sızıntılarının büyük-küçük tüm şirketleri olumsuz yönde etkilemesi, bizi her şeyden önce yüksek performanstan ödün vermeyen, fakat birden fazla güvenlik teknolojisini tek bir platform veya cihaz üzerinde toplayabilen yenilikçi ürünler geliştirmeye itiyor.
Bunun için ortaya çıkan yeni teknolojiler ve yeni tehditler karşısında AR-GE ekibimizi büyüterek güvenlik stratejilerimizi ve önlemlerimizi geliştiriyoruz. FortiGuard Labs ekibi bunun için yalnızca bir hafta gibi kısa bir süre içinde 850 bin yeni ve güncellenmiş antivirüs tanımı yapıyor, 65 dilde web filtreleme için 1.5 milyon URL derecelendiriyor, 49 milyon antispam imzası ve 240 Saldırı Önleme İmzası (IPS) değerlendirerek dünyanın farklı bölgelerindeki 700’ün üzerinde teknik uzmanıyla 8 bin saatlik araştırma yapıyor.
Fortinet’in 15 farklı ülkede yürüttüğü araştırmaya göre, CIO ve CTO’ların yüzde 90’ı işletmelerini korumanın her geçen gün daha da zorlaştığını düşünüyor. Mobil ve bulut teknolojileri ise, BT karar vericilerin en çok baskı altında kaldığı konular arasında ilk sıralarda yer alıyor. Biz de müşterilerimizin değişen ihtiyaçları doğrultusunda, bulutun yapısına uygun olarak kullanım kolaylığı ve maliyet avantajı sağlayan, yüksek performanslı, ölçeklenebilir ve entegre savunma araçları ve tehdit zekâsı sistemleri sunuyoruz. Geliştirmeye başladığımız uyarlanabilir ve bütünleşik yeni nesil güvenlik mimarileri, farklı konumlarda meydana gelebilecek tehdit zincirini kırmayı ve zararlı unsurları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Örneğin; çalışmalarımız sırasında elde ettiğimiz verilerin ışığında geliştirdiğimiz Veri Merkezi Güvenlik Duvarı FortiGate-3810D, verimliliği, bağlantı hızını ve performansı artıran özellikleriyle 2015’e damgasını vuracak teknolojilerden biri olacak. AWS müşterilerinin bulut tabanlı web uygulamalarını güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlayan ve PCI DSS uyumluluk şartları doğrultusunda geliştirilen FortiGate-VM’yi de Amazon Web Hizmetleri (AWS) için bu yıl piyasaya sürdük.
Fortinet’in dünya çapında 210 binden fazla müşterisi var. Fortune dergisinin Global 100 şirketleri arasında yer alan 61 şirket de Fortinet müşterisi. Aynı zamanda Fortune 10 listesinde yer alan telekomünikasyon şirketlerinin 7’si, bankacılık sektöründe faaliyet gösteren Fortune 10 bankalarının 9’u ve yine Fortune 10’da yer alan savunma/uzay endüstrisi şirketlerinin 9’u Fortinet’in müşteri portföyünde yer alıyor.
2000 yılında ABD’de bütünleşik ağ güvenlik sistemleri geliştirmek ve üretmek üzere kurulan Fortinet (NASDAQ: FTNT) yüksek performanslı ağ güvenliği çözümlerinde öncü ve bütünleşik güvenlik sistemleri pazarında lider konumda. Fortinet, ürünleri ve güncelleme hizmetleri, şirketlerin, servis sağlayıcıların ve devlet kuruluşlarının BT güvenliği altyapısını sadeleştirirken, güvenlik tehditlerine karşı kapsamlı, bütünleşik, maliyet avantajlı ve yüksek performanslı koruma sağlar.
Kendi tehdit zekâsını geliştiren ilk ve tek ağ güvenliği hizmet sağlayıcısı olan Fortinet, çalışmalarını bütünüyle güvenlik ve teknoloji inovasyonuna odaklamış durumda. Çalışanlarının yarısından çoğu ise mühendislerden oluşuyor. Firmamız aynı zamanda dünya çapındaki 200’ü aşkın mühendis, adli tıp uzmanı, analist ve güvenlik uzmanlarından oluşan FortiGuard® Tehdit Araştırma Ekibi ile kurum içinde kendi tehdit istihbarat birimine sahip tek ağ güvenliği sağlayıcısı.

Finansal istikrarı nedeniyle BT güvenliği endüstrisinde kalıcı oyunculardan biri olan Fortinet, 2.700 çalışanı, 615 milyon dolarlık 2013 cirosu ve 2012’ye oranla yüzde 15’lik büyüme rakamlarıyla, yakın zamanda IDC tarafından dünyanın en büyük üçüncü ağ güvenliği sağlayıcısı olarak konumlandırıldı. Bugün 30 ülkedeki of isleri, tüm kıtalara yayılan iş ortaklıkları, 7/24 güvenlik desteği veren FortiGuard ve FortiCare hizmetleri sayesinde sektör liderliğini sürdürüyor. Şu anda özellikle Avrupa-Ortadoğu-Afrika (EMEA) ile Asya Pasif ik (APAC) bölgelerinde genişleme gösteriyor. Öyle ki, geçtiğimiz yıl cironun üçte ikisini EMEA ve APAC pazarlarından elde etmiş durumda.

Leave a Reply